Анонси
 
 
 

 

Назад

Відбулось перше засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадської ідентичності

29 лютого 2024 року відбулося перше засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Чернігівській обласній державній адміністрації під головуванням заступника начальника обласної військової адміністрації Івана Ващенка. Обговорювалися найактуальніші питання організаційних та ідеологічних засад реалізації державної політики в цій сфері на Чернігівщині.

Очільник ради наголосив що утвердження української національної та громадянської ідентичності громадян є одним із основних елементів формування здатності держави протистояти внутрішнім і зовнішнім безпековим загрозам, а отже, набуває особливого значення для сфери національної безпеки і оборони.

Директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Шемець ознайомив учасників заходу з основними організаційно-правовими аспектами діяльності Координаційної ради.

Представник Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області Сергій Бутко відзначив найважливіші аспекти діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області щодо реалізації Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

Також розглядалися питання участі громадськості у взаємодії Координаційної ради при Чернігівській обласній державній адміністрації з координаційними радами різних рівнів. Своє бачення з цього питання озвучив Микола Шкурко, директор благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен».  

Заклади освіти сьогодні є потужними осередками національно-патріотичного виховання, де проводяться різноманітні заходи з метою утвердження української національної та громадянської ідентичності. Одним з допоміжних учасників цього процесу є музеї. Про цей напрямок роботи розповів Петро Степовик, директор комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

Присутні обговорили пріоритетні напрями підвищення рівня української національної та громадянської ідентичності мешканців області, намітили шляхи для покращення роботи в цій сфері та виказали готовність до подальшої плідної співпраці.

 

Назад