Анонси
 
 
 

 

Назад

Обласна акція до Дня Матері

Цього року День матері відзначався 14 травня. Це свято на честь матерів, вшанування материнства, материнських зв’язків та впливу матерів у суспільстві. Історія його встановлення пов’язана з відзначенням єдності матерів у боротьбі за мир.

Широкомасштабне вторгнення російської федерації в Україну спричинило значний ріст соціальної категорії матерів, чиї діти полягли, визволяючи Батьківщину від агресії окупанта. Неспровокована війна, позбавивши цих жінок найдорожчого – власних дітей, незаслужено забрала в них відчуття повноцінного материнства та його прояву – можливості отримати привітання на День матері. Однак, хто як не матері, які виховали справжніх патріотів України, гордість Чернігівщини, заслуговують на привітання з цим святом? 

З огляду на це Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації за підтримки Чернігівської обласної військової адміністрації ініціював проведення напередодні свята загальнообласної акції «Мати Героя», метою якої стало вшанування всіх жінок, чиї сини та доньки загинули під час визволення України від рашистської навали у період 2014-2023 років.

У ході акції окрім привітання матерів, відбулися тематичні зустрічі, культурно-мистецькі заходи тощо. Керівництву територіальних громад також було рекомендовано забезпечити збір та узагальнення інформації про всіх жінок-мешканок області, чиї діти загинули на фронті, а також членів їх сімей з метою їх подальшої соціальної підтримки, з’ясування поточних проблем сімей, допомогу в їх вирішенні, обговорення потреб та шляхів їх задоволення.

До підготовки та проведення заходів акції активно долучилися навчальні заклади, заклади культури, установи соціального спрямування, громадські організації тощо.

Дякуємо усім, хто підтримав нашу ініціативу та взяв участь у підготовці й проведенні акції.

Інформацію та світлини заходів акції можна  переглянути офіційних веб-ресурсах органів місцевого самоврядування області, а також у соціальних мережах за хештегом #МатиГероя.

 

 

Назад