Анонси
 
 
 

 

Назад

Чернігівські спортсмени здобули три нагороди на Кубку Європи з дзюдо

11-12 лютого відбувся Кубку Європи з дзюдо. Столиця Болгарії Софія прийняла відкритий континентальний Кубок серед дорослих, участь в якому взяли майже 400 спортсменів з 43 країн, в тому числі 22 представників збірної України. У підсумку за два змагальні дні нашим спортсменам вдалося завоювати 3 нагороди!

У перший змагальний день золото в скарбничку нашої команди принесла Марія Буйок (до 48 кг). Розпочала свій турнірний шлях з другого раунду, де здолала представницю Румунії, після чого у чвертьфіналі за «Шидо» пройшла іспанську дзюдоїстку, у півфіналі Марія за попередженнями перемогла представницю Сербії, а у фіналі завдяки кидку на «ваза-арі» здала представницю Франції.  

У другий змагальний день до золотих нагород Марії Буйок наші спортсменки додали ще дві медалі! У категорії до 78 кг на срібну сходинку п'єдесталу пошани підійнялася 18-річна Анна Казакова. Виконала спортивний норматив Майстер спорту України міжнародного класу.

Наша спортсменка у попередніх раундах впевнено здолала представниць Казахстану та Бельгії, після чого у півфіналі зустрілася зі співвітчизницею Юлею Курченко. В українському дербі на Golden Score сильнішою виявилася саме Анна, яка й виборола путівку до фіналу. У поєдинку за золото протистояла француженці Жулі Перрет. В досить рівній сутичці суперниці не виявили переможницю в основний час, після чого на GS результативний кидок вдалося виконати саме француженці. В свою чергу Анна вперше в кар'єрі завоювала нагороду континентального Кубку.

Третю медаль змагального дня принесла Наталія Чистякова (до 70 кг). Будучи першою сіяною впевнено виграла свою підгрупу, після чого у півфіналі поступилася представниці Боснії та Герцеговини Самарджіч. А вже у поєдинку за бронзу з хорваткою Віоліч завдяки утриманню заробила оцінку «Ваза-арі», тим самим здобула дебютну для себе нагороду з відкритих Кубків Європи.

Назад