Анонси
 
 
 

 

Назад

У Варвинській громаді відкрито спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства

29 грудня у Варвинській територіальній громаді відбулося офіційне відкриття спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (консультативна служба).

Кошти на капітальний ремонт та оснащення приміщень меблями та технікою були отримані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Консультативна служба функціонуватиме, як структурний підрозділ Комунального закладу «Варвинський центр соціальних служб» Варвинської селищної ради і представляє собою облаштовану кімнату, де постраждалі особи можуть отримати психологічну, соціальну та правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів. У штаті працюватимуть психологи та фахівці із соціальної роботи. Створена служба надаватиме разові або періодичні консультації постраждалим особам щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства або насильства за ознакою статі. У разі потреби, направлятиме постраждалу особу до відповідних профільних установ, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.

Варвинська громада – одна з трьох громад Чернігівщини, які ефективно розбудовують мережу спеціалізованих закладів для осіб, постраждалих від домашнього насильства. Старт діяльності аналогічних служб у Ніжині та Корюківці очікується на початку наступного року. Як зазначив Андрій ШЕМЕЦЬ, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Створення Варвинської консультативної служби – це перший крок у масштабному розвиткові в області мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Департамент і надалі приділятиме особливу увагу цьому питанню в інтересах усіх громад Чернігівщини та їх мешканців».

 

 

Назад