Анонси
 
 
 

 

Назад

Про попередження та протидію домашньому насильству в Новгород-Сіверському районі говорили за круглим столом

Продовжуючи роботу в райдержадміністраціях щодо протидії домашньому насильству, вчора Департамент сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА провів круглий стіл для представників Новгород-Сіверського району за участі Чернігівського громадського комітету захисту прав людини та Чернігівського обласного центру соціальних служб.

Разом з представниками районної державної адміністрації та територіальних громад обговорили ситуацію, що склалася в районі. Так безпосередньо, в райдержадміністрації налагоджена співпраця та комунікація з громадами, є визначені уповноважені особи, створені міжвідомчі/координаційні ради та в деяких громадах прийняті програми з протидії домашньому насильству.

Проговорили питання необхідності прийняття програм для кривдників та програм для постраждалих осіб, а також необхідність прийняття Комплексної програми в кожній громаді.

Під час заходу обговорили питання, отримання у 2022 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі,  враховуючи досвід територіальних громад, зокрема Корюківської, Ніжинської та Варвинської, які за рахунок Субвенції створили спеціалізовані заклади у 2021 році.

За інформацією Чернігівського громадського комітету захисту прав людини

Назад