Анонси
 
 
 

 

Назад

На Чернігівщині стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня, проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

Мета цієї кампанії – направити фокус суспільної уваги на проблему насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. А також, сприяти формуванню свідомості серед усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Тема насильства щодо жінок, з якої розпочинається інформаційна кампанія, знаходиться сьогодні в центрі уваги громадськості всього світу. Цього року виповнюється 30 років глобальної кампанії 16 днів.

В рамках всеукраїнської акції у Чернігові та області заплановані низка просвітницьких заходів.

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації здійснюватиметься поширення друкованих матеріалів та інформаційно-рекламної продукції з питань протидії домашньому насильству.

В ТРЦ «Голлівуд» буде розміщено фотопроект «Вільна.Я» - історії жінок, що постраждали від домашнього насильства від громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини». Проведення головним управлінням Національної поліції в Чернігівській області виставки «Річ у тім…».

Для здобувачів освіти відбудуться години спілкування з тем: «Права та обов’язки в житті», «Майбутнє без насильства», «Толерантність і співчуття», «Гармонія сімейних взаємин», «Учимось толерантності», «Гендерне насильство в українському суспільстві», «Запобігання та протидія насильству в сім’ї», «Відповідальність крок за кроком», «Ні – агресії та насильству», «Насильство – прояв слабкості!», виховних заходів для дітей щодо протистояння булінгу.

Також, запланована демонстрація відеороликів: «Зупини насильство. Діти – дзеркало батьків», «Про насильство в сім’ї», «Обережно, кібербулінг!», «Чи можна дітям говорити таке?».

Назад