Анонси
 
 
 

 

Назад

Протидія насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьба із цими явищами на Чернігівщині

25 листопада стартуватиме Всеукраїнська інформаційна кампанія "16 днів проти насильства" та минає 10 років з прийняття Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

З цієї нагоди 18 листопада, відбулося онлайн-обговорення на тему: "Протидія насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьба із цими явищами" в рамках традиційного щорічного круглого столу.

Загалом до участі в ньому долучилося 52 особи: держслужбовці, науковці, підприємці, представники правоохоронних органів, служб у справах дітей, органів місцевого самоврядування територіальних громад, громадськості.

У засіданні брали участь: заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, начальник управління у справах сім'ї та молоді В'ячеслав Голуб; голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Олена Пекуровська; директорка Чернігівського обласного центру соціальних служб Алла Кот; директорка Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, член Президії ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Інна Аліференко; почесна голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Ірина Дорожкіна, голова громадської організації "Центр "Розвиток демократії" (м. Київ) Елла Ламах та інші.

Коло обговорення проблемних питань було актуальним стосовно вимог сьогодення. Говорили про Стамбульську конвенцію, як складову державної політики з питань запобігання та протидії домашньому насильству, про чинні програми, координаційні ради, які створюються на місцях у громадах області, практичні аспекти, проблеми домашнього насильства у Чернігівській області.

Порушували проблеми впливу домашнього насильства, по відношенню до ВІЛ-позитивних жінок, на епідемію ВІЛ в Україні. Проблеми і шляхи вирішення та профілактики вчинення насильства відносно дітей, також жорстокого поводження з дітьми.

 

Назад