Анонси
 
 
 

 

Назад

Заступниця голови ОДА Олена Дума взяла під особистий контроль реставрацію Молодіжного Хабу

Перспективи реалізації проєкту зі створення Хабу соціального партнерства та інституційного розвитку на базі Чернігівського обласного молодіжного центру обговорили вчора, 2 лютого, на робочій нараді в Чернігівській облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Олени Думи.

Перш ніж проводити зустріч, заступниця голови відвідала приміщення комунального закладу та ознайомилася із станом справ.

Директор Комунальної установи «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради Ірина Сімонова пояснила, що у минулому році була спроба реалізувати даний проєкт. Але через неточності в проєктно-кошторисній документації довелося повернути його на доопрацювання. Наразі Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА врахував зауваження та працює над новою проєктно-кошторисною документацією. В результаті проєкт включений до списку об’єктів, які перемогли у конкурсному відборі інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку і будуть реалізовані коштом ДФРР у 2021 році.

— Даний об'єкт є важливим для області та Чернігова. Обласний центр має отримати достойне приміщення, з двома залами на 400 та 370 осіб для проведення  офіційних заходів, зустрічей, презентації, культурно-масових подій, в тому числі з іноземними партнерами. Крім того, в обласному центрі не вистачає якісного майданчика для молоді, де вона могла б отримувати неформальну освіту, набувати необхідних навичок лідерства, підприємництва, здійснення громадської та просвітницької діяльності - сказала Олена Дума.

Проєкт зі створення Хабу соціального партнерства дає можливість створити сучасний мультифунціональний простір. Ним передбачено створення Конгрес-Холу, виставкового простору, зали-трансформер та коворкинг – простору з кімнатою для переговорів. Хаб соціального партнерства дозволить розширити спектр послуг та сервісів, які надаватимуться Центром.

- Завдяки цій ініціативі область отримає відновлену архітектурну пам'ятку, зведену протягом 1935-1947 років. Об'єкт стане цікавим для туристів, сучасний хаб для молоді та надасть можливість для економічного розвитку і залучення партнерів. Залишати його в такому стані як зараз не можна, — зазначила Олена Дума. 

Свідченням цього є приписи контролюючих органів та зафіксований стан будівлі. На сьогодні активізовано роботу та співпрацю з фахівцями  для реалізації проєкту.

за інформацією Чернігівської ОДА

 

Назад