Анонси
 
 
 

 

Назад

Виїзне засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання у місті Мена 

09 жовтня 2019 року в місті Мена відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при обласній державній адміністрації спільно з представниками відповідних координаційних рад при Городнянській, Борзнянській, Корюківській, Коропській, Менській, Новгород-Сіверській та Сосницькій районних державних адміністраціях.

Перед засіданням у місті Мена, на алеї Героїв, відбулося вшанування пам'яті загиблих учасників російсько-української війни до якого долучилися родини загиблих учасників АТО Чернігівщини. Також, учасники відвідали Менське міське кладовище, де нещодавно були скоєні акти вандалізму на пам’ятниках загиблим в зоні АТО.

На засіданні обговорювалися основні питання щодо стану та проблем організації національно-патріотичного виховання в Чернігівській області, особливо в освітніх навчальних закладах, вшанування та збереження пам’яті загиблих героїв.

– Проти нас, нашої держави та її захисників ведеться системна робота. Але ми нікому не дозволимо паплюжити пам’ять наших героїв. Об’єднаними зусиллями ми будемо і надалі відстоювати принципи української незалежності, за які віддали свої життя наші хлопці, – підкреслила Наталія Романова.

Слідчий Менського відділу поліції, Стельмах Ігор Васильович, доповів про стан перебігу слідчих дій щодо актів вандалізму на міському кладовищі.

Емоційними та зворушливими були виступи матерів загиблих учасників АТО, Надьон Валентини Олексіївни, голови Городнянського, Амірової Оксани Михайлівни, голови Сосницького та Жеребило Любові Володимирівни, голови Менського відокремлених підрозділів громадської організації «Єдина родина Чернігівщини».

В результаті засідання учасники напрацювали конкретні кроки щодо об’єднання спільних зусиль органів влади, учасників АТО, сімей загиблих, громадськості та освітян у напрямку посилення національно-патріотичного виховання в освітніх закладах та упередження можливих фактів вандалізму у майбутньому.

                               
 
                               
 
                               
 
                               
 
                               

Назад