Анонси
 
 
 

 

Назад

Патріотично свідома молодь - основа розвитку та захисту української державності

Сьогодні, 17 квітня, на засіданні члени Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання за участю Наталії Романової обговорили проведення запланованих заходів до пам’ятних дат протягом квітня-травня цього року.

У квітні в області значну увагу необхідно приділити військово-патріотичному вихованню, насамперед, учнівської молоді. Це активна пора організації військово-польових зборів, налагодження дієвої та системної комунікації навчальних закладів з військовими частинами. Також у квітні відбудуться урочистості з проводів 50 призовників з Чернігівщини до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Учасники засідання, зокрема, обговорили плани з відзначення в області Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ігор Слезко детально поінформував про заплановані заходи.

Цього року у Чернігові відкрили обласний центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій та членів їх родин.

На початку квітня внесені зміни до Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей, бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки, яка передбачає кожному члену сім'ї загиблого (померлого) учасника АТО/ООС щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень. Окрім того, батьки загиблих отримуватимуть щорічну виплату у 5 тисяч гривень. Загалом, на обліку у обласному центрі соціального захисту перебувають близько12 тис. осіб учасників АТО.

Також, присутні проаналізували проведення інформаційно-просвітницьких, культурологічних заходів, націлених на популяризацію національної духовно-культурної спадщини та підвищення обізнаності громадян про видатних особистостей українського державотворення.

На завершення члени координаційної ради вирішили розробити систему якісних і кількісних показників ефективності проведених патріотичних заходів.

Назад