Анонси
 
 
 

 

Назад

Підтримка громадських організацій у сфері патріотичного виховання

Про залучення громадських організацій до участі у обласному та всеукраїнському конкурсах проектів з національно-патріотичного виховання та обласні заходи до визначних дат у березні цього року говорили сьогодні на засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Засідання розпочалося з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих Героїв Небесної Сотні.

– Саме в ці дні, п’ять років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. У 2014-му загинуло більше ста активістів Майдану. Такі події мають спонукати нас до активних дій, об’єднання зусиль, спрямованих на національно-патріотичне виховання, насамперед, дітей та молоді, – зауважила заступник голови ОДА Наталія Романова.

До патріотичного виховання активно долучаються інститути громадянського суспільства. Фінансову підтримку для проведення такої вкрай важливої роботи вони можуть отримати з обласного бюджету. Зокрема, щороку проводиться конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених громадськими організаціями.

Як повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Ніна Лемеш, у 2019 році переможцями відповідного конкурсу стали 6 проектів національно-патріотичного спрямування. Загальна сума фінансування – 196 тисяч гривень. Також очільник Департаменту анонсувала, що до 1 жовтня приймаються пропозиції до обласного конкурсу проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, які реалізовуватимуться у 2020 році.

– Конкурс проектів громадських організацій – один із дієвих механізмів фінансування та підтримки громадських ініціатив, спрямованих на формування національної свідомості та патріотичної налаштованості молоді, – акцентувала заступник голови ОДА.

До речі, на всеукраїнському рівні подібний конкурс проводить Міністерство молоді та спорту України. Максимальна сума фінансової підтримки одного проекту за рахунок коштів державного бюджету – до 500 тисяч гривень. Конкурсні пропозиції приймаються до 14 березня 2019 року.

Наприкінці засідання присутні на знак шани та вдячності поклали квіти до меморіальних стел Героям Небесної Сотні та чернігівцям, які загинули в ході проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях.

за інформацією сайту Чернігівської ОДА

Назад