Анонси
 
 
 

 

Назад

Реалізація проектів громадських ініціатив - важливий аспект національно-патріотичного виховання молоді

21 березня відбулося спільне засідання координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання при Чернігівській облдержадміністрації у форматі веб-конференції під головуванням заступника голови ОДА Наталії Романової.

Одним із пріорітетних питаннь стало підвищення активності громадськості, які працюють з молоддю, саме в напрямку національно-патріотичного виховання.

Про забезпечення підтримки громадських ініціатив та цьогорічні особливості в зазначеному напрямку доповів В’ячеслав Голуб – заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. У рамках реалізації обласної Програми «Молодь Чернігівщини» та обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання профільним Департаментом забезпечено проведення відповідного обласного конкурсу.

Так, у 2018-му році термін подання конкурсних пропозицій на 2019 рік подовжено до осені (у 2017 році — 1 липня), а конкурсна пропозиція повинна відповідати адміністративно-територіальному рівню виконання програми. Тобто аби бути підтриманим, проект мусить охоплювати обласний рівень (тобто має бути залучено більш як половина районів області або забезпечено участь у ньому учасників з більш як половини районів).

З огляду на досвід минулого року Міністерством молоді та спорту підтримано 4 Всеукраїнські проекти, які реалізовувались на території Чернігівської області.

Це: Всеукраїнський семінар-тренінг «Форпост – Північ», Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція «Сучасні медіа для національно-патріотичного виховання», Всеукраїнський табір «Яструб – 2017», Всеукраїнський семінар-тренінг «Захист патріотів України - Чернігів»,  метою яких було збільшення чисельності молоді, яка готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Наразі здійснюється робота організації та проведення обласних семінарів, просвітницьких акцій, конкурсів, фестивалів, тематичних виставок, зокрема, і в Обласному молодіжному центрі.

Особливу увагу національно-патріотичному вихованню приділяють в прикордонних районах, зокрема, шляхом проведення кінопоказів українських фільмів («Кіборги», «Червоний», «Іван Сила» та «Нескорені духом»).

Наприкінці, учасники засідання вирішили розробити графік поїздок до населених пунктів області, для напрацювання спільного механізму реалізації національно-патріотичного виховання молоді. До цього активно залучатимуть представників громадських організацій.

Назад