Анонси
 
 
 

 

Назад

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації

16 листопада 2017 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Н.А. Романової.

У цей день три роки тому, озброєні бойовики обстріляли патрульний автомобіль МВС батальйону «Чернігів» та блокпост ЗСУ в районі автостанції смт. Станиця Луганська. У бою з російськими терористами загинули наші земляки: рядовий міліції Андрій Васильович Іщенко, старший сержант міліції Олександр Вікторович Найдьон, рядовий міліції Віктор Олександрович Запека. та сержант міліції Роман Миколайович Лось (поранений в бою, помер у червні 2016 року). Члени засідання хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв.

Про підсумки, проведеної протягом жовтня, обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає» доповів голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський. Завдяки об’єднаним зусиллям місцевих органів влади та громадських організацій до участі у програмі долучилося майже 8 тисяч студентів, вихованців шкіл та професійно-технічних закладів з усієї області.

З метою відзначення 4-ї річниці Євромайдану та Революції Гідності, належного шанування патріотизму і мужності громадян до Дня Гідності та Свободи в Чернігові, 20-21 листопада, відбудеться захід «Чернігівський Майдан», ініціатором якого стала громадська організація «Центр Апельсин».

Члени засідання обговорили напрями діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій щодо увіковічення пам’яті учасників бойових дій на території інших держав, учасників АТО, в тому числі організації пошукових робіт.

Також на засіданні обговорили питання стосовно можливої ліквідації телерадіокомпанії в місті Новгород-Сіверському.

Назад