Анонси
 
 
 

 

Назад

Планування оздоровчої  кампанії в Чернігівській області

Сьогодні, 12 травня, в Департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на розширеному засіданні обласної міжвідомчої комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді говорили про організацію оздоровлення дітей області влітку 2017 року за участю заступника голови — керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової.

Члени засідання окреслили основні завдання з підготовки і проведення оздоровлення та відпочинку дітей області, враховуючи позитивні напрацювання попередніх років та проблемні питання, які необхідно вирішувати у цьому році.

Як показує досвід, не дивлячись на ряд об’єктивних надскладних питань, які супроводжують оздоровчу кампанію, область спроможна їх вирішувати, забезпечувати організацію оздоровчих та відпочинкових послуг, про що говорить постійне щорічне зростання показників, - зазначила у виступі директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш,- Головне – чітко скоординувати на місцях цю роботу, щоб послуги були якісні та безпечні.

На сьогодні кожна райдержадміністрація, міська рада, об’єднана територіальна громада повинна мати перелік визначених завдань з проведення оздоровчої кампанії та бути  готовою до своєчасного початку оздоровчого сезону.

Серед проблемних питань є фінансування оздоровчої кампанії на місцях.

У виховній роботі під час цьогорічного літнього відпочинку дітей особлива увага приділятиметься  національно-патріотичному напрямку.

Також, заплановано провести державну атестацію шести дитячих закладів оздоровлення області. Варто зауважити, що вартість цих послуг зросла порівняно з минулим роком. Це пов’язано з недостатньою наповненістю закладів оздоровлення.

Цю проблему Наталія Романова пропонує вирішити за допомогою проведення широкої рекламної кампанії:

— Часу поки достатньо, аби агітувати батьків обрати саме місцеві заклади. Зверніть увагу на роботу зі столичними навчальними закладами. Адже Чернігівщина географічно зручно розташована, послуги дешевші, при цьому вони надаються на достойному рівні.

Підводячи підсумки, міжвідомча обласна комісія з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді окреслила основні завдання організації літньої оздоровчої  кампанії  на 2017 рік :

- максимально вжити заходів в забезпеченні літнього оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку на рівні показників не нижче 2016 року, отже, не менше 55%, в тому числі 100% оздоровлення  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей загиблих та з багатодітних родин учасників АТО; забезпечення оздоровлення та відпочинку не менше 75% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;

- зосередити зусилля на використанні всіх можливостей з метою надання дітям саме оздоровчих послуг, питома вага яких має бути не нижче 20%, в тому числі забезпечення якісного харчування, медичного забезпечення та змістовного дозвілля;

- організувати безпечне перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку;

- максимально використати місцевої оздоровчої бази через збалансоване зменшення ціни за оздоровчу путівку, зацікавленість в роботі закладів їх керівництва незалежно від форм власності, батьків та профспілкових організацій, залучення спонсорських коштів.


Назад