Анонси
 
 
 

 

Назад

Про повоєнне відновлення та роль жіноцтва в цьому процесі говорили на форумі в Києві 


15 квітня у м. Києві відбувся заключний регіональний Форум «Роль жінок у реалізації Порядку денного «Жінки. Мир. Безпека» та у процесах відновлення на рівні громад» у межах проекту «Розбудова мирного, демократичного, гендерно-рівноправного суспільства в Україні - Фаза ІІ», який реалізує Український Жіночий Фонд у співпраці зі Структурою ООН Жінки в Україні за підтримки уряду Норвегії. Проект впроваджується разом з обласними адміністраціями і органами місцевого самоврядування Запорізької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей. 
У заході взяли участь заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації-начальник управління у справах сім’ї та молоді В’ячеслав Голуб та радниця голови обласної державної адміністрації з гендерних питань Тетяна Шестаковська. 
Під час заходу, зокрема, було продемонстровано успіхи впровадженого в області проєкту, важливість залучення жінок та дівчат до процесів прийняття рішень, забезпечення безпеки на місцевому рівні в умовах війни в Україні та подальшого повоєнного відновлення в різних сферах. 
У ході обговорення були висвітлені питання ролі громад та громадськості у повоєнному відновленні. Особливу увагу було приділено впливу методики мобілізації громад для розширення прав і можливостей в умовах війни. Чільне місце під час форуму займала тема результатів активностей груп самодопомоги у відповідь на без пекові виклики в громадах та на виконання порядку денного «Жінки. Мир. Безпека». 
В’ячеслав Голуб разом з іншими експертами взяв участь у панельній дискусії «Урахування власного та міжнародного досвіду повоєнного відновлення. Пошуки порозуміння на рівні громад України». У ході свого виступу заступник директора Департаменту охарактеризував ситуацію в області щодо відбудови руйнувань та пошкоджень, завданих російською федерацією, а також дав гідну оцінку результатам реалізації проєкту в області як важливого складника процесу повоєнного відновлення територіальних громад.

Назад