Анонси
 
 
 

 

Назад

Засідання робочої групи  з питань координації гуманітарної відповіді на гендерно зумовлене насильство

03 квітня відбулось чергове засідання робочої групи з питань координації гуманітарної відповіді на гендерно зумовлене насильство у Чернігівській області, створеної при Міжвідомчій раді з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Зустріч відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Івана Ващенка за участі керівництва Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації, представництва UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та за підтримки Сабкластера з питань гендерно зумовленого насильства. До засідання доєдналися представники управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області, Чернігівського обласного центру соціальних служб, центру соціально-психологічної допомоги, міжнародних та місцевих громадських організації, а також координатори в м. Чернігові мобільної бригади соціально-психологічної допомоги та Жіночого хабу св.Ольги.

Традиційно, Сабкластер є комунікаційним майданчиком для обміну останніми новинами та перспективними планами у сферах реагування на гендерно зумовлене насильство між представниками громадських, міжнародних організацій та органів державної влади.

У ході засідання презентовано швидке оцінювання щодо гендерно зумовленого насильства у Чернігівській та Сумській областях, яке проводилося Данською радою у справах біженців, обговорено шляхи перенаправлення та реагування у надзвичайних ситуаціях. Партнерські організації розповіли про оновлення в роботі щодо поточних та запланованих заходів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству.

Під час засідання, зокрема, обговорювалися питання розвитку в регіоні мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Станом на 01.04.2024 у 38 територіальних громадах області функціонує 49 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Крім того, учасники засідання обмінялись досвідом та думками, внесли пропозиції щодо подальших кроків спільної діяльності, спрямованої на забезпечення надання вчасної та дієвої допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства.

Назад