Анонси
 
 
 

 

Назад

Про досвід Чернігівщині на всеукраїнській конференції

5 березня у Києві відбулась всеукраїнська конференція «Партнерства і взаємодія у впровадженні Порядку денного «Жінки, мир, безпека» в Україні», у якій взяла участь делегація від нашої області у складі представників коаліції «Чернігівщина 1325».

До складу делегації регіону входив заступник директора Департаменту – начальник управління у справах сім’ї та молоді В’ячеслав Голуб, який відзначив суттєві досягнення коаліції «Чернігівщина 1325» попри невеликий термін її функціонування в області. Це зумовлено сталими продуктивними  і тривалими стосунками різних суб’єктів виконання регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, що склалися ще у період до інституалізації такої взаємодії у форматі коаліції.

Співзвучним із цим став виступ Ірини Кулик, представниці секретаріату коаліції «Чернігівщина 1325», під час панельної дискусії на тему «Регіональна локалізація Національного плану дій 1325», в ході якої вона поділилася чималими надбаннями з досвіду Чернігівської області в цьому напрямі.

Загалом захід став певним узагальненням досвіду реалізації проєкту Українського жіночого фонду «Жінки, мир безпека: відповіді на виклики війни», під час якого учасники інтерактивної дискусії представили методологію регіональної та секторальної локалізації  Національного плану дій, обговорили досвід роботи регіональних коаліцій 1325, поділилися практичними кейсами співпраці органів влади і громадських організацій з просування Порядку денного «Жінки, мир, безпека».

Назад