Анонси
 
 
 

 

Назад

Насильству не має виправдання. Чернігівщина приєдналася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Насильство дуже часто присутнє в нашому житті і ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності можуть переносити модель кривдницької поведінки у власне життя. Власне створюється коло насильства: жертви стають кривдниками.

25 листопада Чернігівщина приєдналася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», мета якої – вкотре привернути увагу до такого жахливого явища як насильство та, врешті, розірвати коло.

У Чернігові, на Алеї Героїв, проведення флешмобу з помаранчевими кульками «Розірви коло», а також підсвічування приміщення облдержадміністрації помаранчевим кольором стало інтерактивним стартом акції. Помаранчевий колір обрано міжнародною спільнотою і символізує боротьбу проти гендерно зумовленого насильства. 

Із цієї нагоди за ініціативою МВС України за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, та інших міжнародних партнерів презентовано виставку "Річ у тім". Надалі експозиція цієї виставки буде розміщена в приміщенні Чернігівського обласного молодіжного центру, переглянути онлайн виставку можна тут richutim.rozirvykolo.org

Також, цього року в рамках Акції заплановано проведення заходів за участю всіх суб’єктів державної влади, до компетенції яких належить здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та жорстокого поводження з дітьми, загальноосвітніх навчальних закладів області, громадських організацій (засідання за круглим столом, навчальні семінари, лекції, тренінги, конкурси дитячих малюнків та колажів, книжкові виставки тощо).

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації дякує партнерам за участь у проведенні флешмобу: Службі у справах дітей облдержадміністрації, Управлінню превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області, Управлінню патрульної поліції в Чернігівській області ДПП, Обласному центру соціальних служб, КУ «Чернігівський обласний молодіжний центр» ЧОР, Територіальному центру соціального обслуговування Новозаводського района м, Чернігова, ГО «Спілка жінок Чернігівщини», ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини», БО «Позитивні жінки.

Перелік організацій, до яких можна звернутися за консультацією та допомогою

 

 
 
 
 
 
 
 

Назад