Анонси
 
 
 

 

Назад

У Чернігові стартував дводенний Національно-патріотичний форум імені Левка Лук’яненка

Народ, який думає на один рік – вирощує хліб; народ, який думає на десять років – вирощує сади; народ, який думає на сто років – вирощує молоде покоління.

Під таким гаслом сьогодні, 7 жовтня, у Чернігові стартував дводенний Національно-патріотичний форум імені Левка Лук’яненка. Відкрив захід перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний.

Форум зібрав і лідерів молодіжних громадських організацій та інших інститутів громадського суспільства національно-патріотичного спрямування, і працівників молодіжних центрів області та закладів по роботі з молоддю, представників районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад міст обласного підпорядкування та об’єднаних територіальних громад, відповідальних за роботу з молоддю. 

Учасники заходу зібралися з метою:

  • напрацювання ефективного системного механізму формування й реалізації державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в Чернігівській області;
  • підвищення рівня професійної компетентності осіб, які працюють у сфері національно-патріотичного виховання або долучаються до впровадження державної політики в цій сфері;
  • формування особистої готовності учасників до подальшого внеску в розвиток системи національно-патріотичного виховання на Чернігівщині та поширення її основних засад серед більшої кількості молоді за принципом «рівний-рівному».

Проводить форум Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Чернігівським обласним молодіжним центром.

Другого дня учасники форуму слухали та обговорювали ціннісні орієнтири в сфері національно-патріотичного виховання разом з Миколою Ляховичем. З Сергієм Бутко розкрили тему: «Декомунізація: актуальність та практичні аспекти в роботі». Поділилися досвідом створення та розвитку осередку Пласту в Ніжині його засновники.

Також, цього дня, обговорили та переглянули документальний фільм - дослідженням проблеми мовного питання в Україні - «Соловей співає» (режисера Сергія Кримського).

 

 
 
 
 

 

Назад