Анонси
 
 
 

 

Назад

30 липня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Серед постраждалих не лише молодь. Тут немає вікових обмежень. У бродяжництво та жебракування, наприклад, втягують як дітей, так і літніх людей.

В наш час поняття «торгівля людьми» набуває нового змісту. Якщо раніше йшлося здебільшого про сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало в себе широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів.

Щорічно, у цей день, міжнародні та неурядові організації разом з Міністерством соціальної політики України проводять в Україні інформаційні кампанії.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, як обласний координатор у сфері протидії торгівлі людьми, організовує тижневу інформаційну кампанію в області.

Мета кампанії - розповісти якомога більшій кількості громадян, наскільки поширеною і небезпечною є торгівля людьми.

Також створена Карта допомоги постраждалим від торгівлі людьми спільно з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини. Тут можна швидко знайти контакти Закладів соціальної допомоги, Центрів безоплатної правової допомоги, Громадських організацій тощо, які в свою чергу можуть скоординувати та/або надати консультації у напрямку протидії торгівлі людьми. 

 

Назад