Анонси
 
 
 

 

Назад

Колегія Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації провела засідання

Сьогодні, 09 липня, на засіданні Колегії Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації говорили про проведену роботу у першому півріччі 2020 року, зокрема про результативність співпраці з громадськими організаціями.

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації налагоджено тісну співпрацю з громадським сектором щодо реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Так підписано меморандум про співробітництво з багатьма громадськими організаціями, зокрема з Всеукраїнською благодійною організацією «Конвіктус Україна», громадськими організаціями «Спілка жінок Чернігівщини» та «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини», благодійною організацією «Позитивні жінки», обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

У співпраці з громадськістю щорічно у лютому-березні проводиться регіональна акція «Жінки, знайте свої права», щорічна ярмарка «Що може жінка». Спільно проводяться обласні науково-практичні конференції, зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад, жіночим активом, круглі столи, семінари, громадські слухання з найактуальніших питань соціального розвитку в Чернігівській області.

На друге півріччя заплановано обласний жіночий форум щодо політичної, економічної та громадської участі жінок на різних рівнях. Спільно з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини створена Карта допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Метою роботи комунальної установи «Чернігівський обласний молодіжний центр» є національно-патріотичне виховання молоді,  впровадження стандартів європейської молодіжної політики, сприяння  соціалізації та самореалізації молоді, сприяння її життєвому самовизначенню, інтелектуальному, моральному, духовному розвитку, реалізації творчого потенціалу, сприяння працевлаштуванню та зайнятості у вільний час, підтримка молодіжного підприємництва, забезпечення правової просвіти у молодіжному середовищі, сприяння формування здорового способу життя.

Так, за І півріччя 2020, заходами по роботі з молоддю в профорієнтаційному напрямку, проводились інтерактивні заходи. Для активних молодих жінок міста Чернігова проведений дводенний тренінг «Жіноче лідерство. Формула жіночого успіху», метою якого є підтримка лідерок, наданні їм інструментів для підвищення їх ефективності, знищення стереотипів, що пов’язують ефективне лідерство і маскулінність.

В рамках проєкту «Соціальні стартапи для молоді», що реалізується спільно з громадською організацією «Сфера молоді» за фінансової підтримки Департаменту культури Посольства США в Україні, було проведено 5-денний тренінг «Школа молодого підприємця» для 20 молодих осіб з теми «Соціального підприємництва».

Протягом травня 2020 року було проведено «Конкурс кращих практик молодіжної роботи Чернігівщини 2020», який зібрав 37 практик. Приблизно 40 відсотків проведених заходів молодіжним центром є партнерськими. У зв’язку із введенням карантинних обмежень значна робота здійснюється в онлайн режимі. Проводилися покази фільмів та мультфільмів, які входять до складу кіноклубного фестивалю «Українське дитяче кіно» від Артхаус Трафік та міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Також, учасники засідання розглянули клопотання щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» та заслухали інформацію про стан виконання заходів, спрямованих на запобігання проявам корупції у процесі виконання державними службовцями Департаменту посадових обов’язків.

 

 
 
 

 

Назад