Анонси
 
 
 

 

Назад

У громадах Чернігівщини відбувся дводенний тренінг з адвокації у рамках проєкту «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства»

2–3 липня у двох селах Чернігівщини («Новий Білоус» та «Хмільниця») у рамках проєкту «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» Національної Ради Жінок України за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні відбувся дводенний тренінг з адвокації.

Що таке насилля з погляду науки та які існують форми насилля й чому найбільш потерпають від насилля діти – тема тренінгу.

Під час зустрічі учасники обговорили роботу координаційних рад та координаційних груп на місцевому рівні (органів місцевого самоврядування, старостатів, сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад) з попередження домашнього насильства. Адже від Координаційної ради, до складу якої входять як представники органів місцевого самоврядування, так і медики, педагоги, соціальні працівники та співробітники поліції залежить ефективність запобігання та протидії домашньому насильству. І якщо протидія насильству — це функція переважно силових структур, то попередження цього ганебного явища — завдання громадянського суспільства.

Також провели анкетування учасників тренінгів та обговорили результати анкетування експертів з Чернігівщини стосовно особливостей домашнього насильства в регіоні. Метою такого опитування стало – виявлення масштабів та особливостей розповсюдження домашнього насильства, рівень довіри до установ, куди постраждалі можуть звернутися за допомогою та вплив перебування сімей на карантинному режимі у звʼязку з епідемією  СOVID-19 на розповсюдження цієї згубної практики домашніх стосунків в регіоні.

Тренінг відбувся за участі: Людмили Порохняк-Гановської - Голови Національної Ради Жінок України, Надії Комарової - вченого секретара Державного інституту сімейної та молодіжної політики, Галини Козлової - голови комітету «Сталий розвиток» Національної Ради Жінок України, Тетяни Кононович – представниці офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Алли Новіковової - учасниця мережі «Регіонет», експертка з розвитку територіальних громад, фасилітаторка Британської Ради в Україні.

Учасники заходу, окрім теоретичних консультацій, отримали практичну допомогу та методичну літературу, наочні плакати.

 
 

 

Назад