Анонси
 
 
 

 

Назад

У Чернігові відкрилася освітня станція сортування відходів

27 червня, у внутрішньому дворику Чернігівського обласного молодіжного центру відкрилася освітня станція сортування відходів.

Підтримати освітній проєкт завітав Радек Матула - посол Чеської Республіки: «Така ініціатива не вирішує всіх проблем поводження з відходами, але дає можливість покращити стан. Зміни починаються з малого. Ми всі любимо своїх дітей, внуків, тому давайте подумаємо, яку планету ми їм залишимо». 

 «Відкриття станції викликало дискусії серед населення. Все нове та передове є незрозумілим. Екологічне виховання молоді сприятиме усвідомленню тієї проблеми, що є зараз», - зауважив Андрій Кужель, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що завдяки об’єднанню зусиль громадської організації, органів влади та європейських партнерів, такий проєкт реалізовуватиметься у нашому місті.

Відкриття сортувальної станції – це частина масштабного проєкту "Supersorters", який сприятиме екологічному вихованню молоді та всіх охочих. Розуміння відповідального поводження зі сміттям, та уміння це робити формуватиме екозвички, які принесуть користь місту.

Цей важливий проєкт став можливий, завдячуючи ГО "Еко місто Чернігів" та Чернігівському обласному молодіжному центру за фінансової підтримки Посольства Чеської Республіки в Україні. Освітня складова проєкту полягає в тому, щоб до початку навчального року в 11 школах міста встановити пункти роздільного збору відходів з трьох контейнерів: для макулатури, ПЕТ-тари та алюмінієвих бляшанок.

Громадська організаці "Еко місто Чернігів" планує навчати «екоменторів» - вчителів та учнів, які після підготовки проводитимуть позакласні години в своїх навчальних закладах.

Поки що станція працюватиме щосуботи та щонеділі з 11 до 17 години.

 

 
 
 

Назад