Анонси
 
 
 

 

Назад

Стартував семінар: «Актуальні питання реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми»

Сьогодні, 16 червня, стартував одноденний навчальний семінар у онлайн режимі для представників структурних підрозділів райдержадміністрацій, відповідальних за реалізацію державної політики у сфері протидії торгівлі людьми на тему: «Актуальні питання реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми».

Наша держава є активною учасницею міжнародного співтовариства, яке докладає зусиль для боротьби з торгівлею людьми. Так, відповідно до низки нормативно-правових актів, в Україні створено систему заходів щодо протидії торгівлі людьми та захисту осіб, які постраждали від цього злочину.

Відкриваючи захід, директор Департаменту Андрій Кужель зауважив: "Наразі Міністерство соціальної політики планує внесення змін до українського законодавства: розробляється механізм, за яким рішення про надання статусу особи, що постраждала від торгівлі людьми прийматиметься безпосередньо місцевими органами влади, за місцем звернення громадян. Тому завдання всіх державних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування – докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль, потрапили в таку ситуацію, але і для інформування якнайбільше людей про небезпеку."

Зазначимо, що наступного місяця, 30 липня, відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, основною метою якого є підвищення рівня поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків, хлопчиків і дівчаток, які постраждали від цього злочину. Департамент сім'ї, молоді та спорту щороку організовує інформаційно-просвітницьку акцію, за участі суб’єктів національного механізму взаємодії, небайдужих громадян. 

Метою семінару є підвищення рівня компетентності посадових осіб органів виконавчої влади з питань визначення концептуальних положень щодо попередження та протидії торгівлі людьми в Україні та області, приділення уваги Національному механізмові взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та процедурі встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

На семінарі розглянуть питання законодавства; процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; захисту та реінтеграції постраждалих, гарантовані державою; роль громадських організацій у боротьбі з торгівлею людьми; порядок взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

 

 

 

Назад