Анонси
 
 
 

 

Назад

В області почала діяти штатна спортивна команда резервного спорту

У травні 2020 року в області почала діяти новостворена штатна спортивна команда резервного спорту. Перші контракти підписані з 10 спортсменами із семи літніх олімпійських видів спорту: боксу, важкої та легкої атлетики, велоспорту, дзюдо, стрільби з лука та кульової стрільби.

Нині триває конкурс із зимових видів спорту, зокрема біатлону та лижних гонок. Підписання трудових договорів зі спортсменами планується у червні.

Склад штатної команди формується Департаментом за погодженням з
Міністерством молоді та спорту України  щороку  на  календарний  рік  з  числа  найбільш підготовлених  спортсменів  віком не старше 23 років, які включені до складу національних збірних команд: 

  • з літніх олімпійських видів спорту - з 1 січня; 
  • із зимових олімпійських видів спорту - з 1 червня.

Спортсмени отримуватимуть заробітну плату з обласного бюджету. Цьогорічна загальна сума виплат – майже мільйон чотириста тисяч гривень.

Члени цієї команди визначаються через конкурс, який проводить Департамент сім’ї, молоді та спорту ОДА. Обов’язковий критерій відбору – особисті спортивні досягнення.

Завдяки цій ініціативі зможемо забезпечити фінансову підтримку провідних спортсменів Чернігівщини та мотивувати початківців до занять спортом.

 

Назад