Анонси
 
 
 

 

Назад

15 травня - Міжнародний день сім'ї!

Сьогодні особливий день, чудове свято - Міжнародний день сім'ї, встановлений у 1993 році Генеральною асамблеєю ООН.

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу! З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.

Бажаємо кожній родині щастя та добробуту. Нехай у ваших домівках панують затишок та порозуміння. Цінуйте своє сімейне вогнище, не шкодуйте своєї любові для найдорожчих людей! Бережіть один одного та будьте щасливими!

До згаданого свята серед населення проводиться інформаційна кампанія, ініційована Департаментом ім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, як координатором сімейної політики в області. Тематична інформаційна продукція така, як біл-борди, розміщені на рекламних площах міста Чернігова та Ніжина, а також розповсюджено буклети в районах. 

Довідково. Встановлення Міжнародного дня сім’ї покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку колишнього Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

Варто зазначити, що український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

 

Назад