Анонси
 
 
 

 

Назад

Розяснення щодо послаблення карантинних обмежень

11 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 343 про послаблення карантинних обмежень, впроваджених у зв’язку із запобіганням поширенню випадків захворювань, спричинених коронавірусом. Даною постановою передбачено зняття певних заборон і у сфері фізичної культури та спорту.

На першому етапі виходу з карантину дозволено всім верствам населення та віковим групам заняття спортом у парках, скверах, зонах відпочинку, лісопаркових та прибережних зонах. Також дозволено відвідування спортивних майданчиків на вулиці.

Відповідно до вищенаведеної постанови Кабінету Міністрів України, дозволено навчально-тренувальний процес національних збірних України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, спортсменам командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів (особи, які є гравцями командних ігрових видів спорту, заснованими професійними спортивними клубами, що передбачено спортивними статутами, та діяльність яких є основним джерелом їх доходів). Поновлюється робота закладів, які забезпечують цей процес.

Водночас, інші обмеження уряд продовжив до 22 травня. Зокрема, залишається актуальною заборона щодо відвідування спортзалів та фітнес-центрів, неможливим є проведення спортивно-масових заходів.

Обов’язковою умовою послаблення карантину є дотримання протиепідемічних заходів: забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, перебування у приміщенні, залі, майданчику тощо не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі, а також інших норм, встановлених у населеному пункті та для суб’єктів господарювання незалежно від їх підпорядкування.

Назад