Анонси
 
 
 

 

Назад

Вечір традиційних танців «Досвідки» зібрав патріотичну молодь

23 лютого громадською організацією «Д,КРУК» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Чернігівського обласного молодіжного центру проведено захід в стилі вечорниць: «Вечір традиційних танців «Досвідки».

Захід проведено з метою формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності дітей та молоді на основі духовних цінностей Українського народу.

Для учасників заходу була проведена лекція «Реєстрові козаки часів Богдана Хмельницького», майстер-класи з традиційних народних танців, показ-лекція з традиційного українського вбрання.

Спеціальні гості заходу: Військово-історична група «Печерська сотня Київського реєстрового козацького полку», що займається вивченням військової історії періоду Визвольної війни 1648–1657 років та дитячий фольклорний гурт «Орелі» Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».

Тут учнівська та студентська молодь мала змогу підвищити рівень знань з культури, побуту і традицій українського народу, а саме ознайомитися з автентичними зразками національного одягу, музичних інструментів, а також долучитися до виконання традиційних танців.

 
 

Назад