Анонси
 
 
 

 

Назад

Розпочала роботу «гаряча лінія» 15-47 для постраждалих від домашнього насильства

Розпочала роботу «гаряча лінія» для осіб, які постраждали від домашнього насильства за номером 15-47. Як зазначив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський: оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.
Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

До слова. В області діє Чернігівський обласний центр соціально-психологічної допомоги, який надає допомогу постраждалим особам, відносно яких було вчинено домашнє насильство чи існує реальна загроза його вчинення.

Упродовж  2019 року в області створено 25 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. З них 16 мобільних бригад створено при районних центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, 6 – в ОТГ, 3 – в містах обласного значення Новгород-Сіверський, Ніжин та Прилуки. Співробітники бригади надають психологічну допомогу та фахові консультаційні послуги із виїздом у населений пункт, а також у телефонному режимі. В кожній мобільній бригаді складено графік виїздів до населених пунктів з метою проведення інформаційно-просвітницької діяльності.

Назад