Анонси
 
 
 

 

Назад

Чернігівщина спортивна вітає з 60-ти річчям Олександра Михайловича Батюка!!

Чернігівщина спортивна вітає з 60-ти річчям легендарного лижника - чемпіона світу та срібного призера зимових 1984 року Олімпійських ігор в Сараєво (Югославія) з лижних гонок Олександра Михайловича Батюка!!

Колектив Департаменту вітає видатного спортсмена та бажає міцного здоров'я, натхнення, успіхів та життєвих перемог!

Олександр Батюк, заслужений майстер спорту України і СРСР народився, виріс і все своє свідоме життя провів місті Чернігові (Україна). Почавши займатись лижним спортом в ДЮСШ «Спартак» у 12 років, в 18 років вже став майстром спорту СРСР, а у 20 років ввійшов до основного складу збірної команди СРСР. У1982 році Олександр першим з лижників України у складі збірної команди СРСР став чемпіоном світу в естафетній з гонці (м. Осло, Норвегія).

На зимових Олімпійських іграх 1984 року у м. Сараєво (Югославія) Олександр також першим з українських лижників став володарем срібної медалі. Крім того, Олександр Батюк чемпіон світу серед юніорів, дворазовий переможець Всесвітньої зимової Універсіади, срібний призер чемпіонату світу з лижних перегонів 1987 року, учасник зимових Олімпійських ігор 1988 року в м. Калгарі (Канада). На змаганнях представляв спортивні товариства «Спартак» та «Динамо».

Назад