Анонси
 
 
 

 

Назад

Презентовано проект стратегії розвитку спорту і фізичної активності України до 2032 року

Заступник Міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін презентував працівникам штатних збірних команд України, Інваспорту, апарату Міністерства кульури, молоді та спорту проект стратегії розвитку спорту і фізичної активності України до 2032 року.

Під час презентації заступник Міністра поінформував присутніх про зміни, які мають відбутися у спортивній сфері в найближчі роки, і як буде вирішуватися питання інфраструктури. Володимир Шумілін також роз’яснив переваги європейської моделі розвитку спорту в порівняні з китайською та американською.

Звертаючись до колег заступник Міністра зазначив, що до розробки стратегії було залучено представників спортивної спільноти, експертів суміжних галузей для визначення основних проблем сфери та шляхів їх вирішення.

«Я думаю, що основна експертна група знаходиться тут в залі. Це ті люди, які 10 років працюють на управління спорту в Україні, і неможливо вести подальшу роботу не залучаючи саме основне експертне середовище до цієї роботи», - наголосив заступник Міністра.

Він також розповів про основні вектори розвитку спорту та ключові зміни, які передбаченні в стратегії до 2032. Серед них - спорт вищих досягнень, масовий спорт та фізична активність, спортивна інфраструктура, екосистема, індустрія спорту.

«Нам необхідно зараз побудувати 24 мультиспортивні центри по всіх регіонах країни, аби проводити змагання по базових видах спорту. Щоб кожна область могла проводити змагання на високому організаційному рівні», - зазначив очільник.

За його словами також планується побудувати 100 мультифункціональних стадіонів, 1 міжнародний олімпійський центр, 1 місто спорту та 24 спортивні парки.

Заступник міністра розповів про поточний стан проведення державного експерименту зі спортивними федераціями. Він висловив впевненість, що в основі федерацій повинні бути спортивні клуби.

за інформацією Міністерства кульури, молоді та спорту

Назад