Анонси
 
 
 

 

Назад

Безпечне працевлаштування за кордоном

Вчора 26 грудня у Чернігівському районному центрі зайнятості відбулася зустріч головного спеціаліста відділу з питань сім'ї та гендерної політики управління у справах сім'ї та молоді Департаменту з особами з числа безробітних з питань протидії та запобігання торгівлі людьми. 

Присутні ознайомилися з поняттям «торгівля людьми», основами законодавства України у сфері працевлаштування за кордоном, наслідками зовнішньої нелегальної трудової міграції, перевагами легального працевлаштування.

Учасники дізналися про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном.

Наприкінці заходу учасники отримали інформаційні матеріали, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані національної телефонної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. Також безробітні переглянули відеоролик – «Ти можеш мене помітити?» (про втягнення у жебракування).

 

Назад