Анонси
 
 
 

 

Назад

Олімпійська громада України на чолі з Сергієм Бубкою з робочтм візитом на Чернігівщині

Робоча зустріч керівництва області та міста з Президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, членами НОК, зокрема головою НОК в області Валерієм Кулічем  відбулась сьогодні в облдержадміністрації.

— Приємно, що олімпійська громада України вже вдруге обирає Чернігівщину, щоб підсумувати спортивний рік та обмінятися досвідом, — зазначив голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко. — Як вболівальник завжди з великою радістю і гордістю сприймаю перемоги наших спортсменів. А Чернігівщині є чим пишатися. Не буду перераховувати всі видатні перемоги. Зазначу лише, що область вже має ліцензію олімпійської чемпіонки зі спортивної стрільби Олени Костевич на літні Олімпійські ігри наступного року у Токіо.

Андрій Прокопенко поінформував Сергія Бубку та членів НОК про заходи з підтримки спорту в області та проблемні питання, що постають на цьому шляху.

Так, на Чернігівщині реалізується Програма розвитку фізичної культури та спорту, надається фінансова підтримка обласному відділенню Національного олімпійського комітету.

В обласному бюджеті-2020 для розвитку спорту передбачили більше коштів. Так, із січня наступного року 20 кращих юних спортсменів штатної команди резервного спорту з олімпійських видів отримуватимуть стипендію з обласного бюджету. На 2020 рік для цього передбачили майже мільйон триста тисяч гривень.

В області збудовано 26 футбольних і мультифункціональних майданчиків зі штучним покриттям. При цьому 17 з них – на умовах співфінансування з державного і місцевих бюджетів, 9 – винятково за рахунок коштів громад.

Після трирічної реконструкції знову запрацював стадіон «Юність» у Чернігові.

— Ми розуміємо, що спортивна галузь потребує значних фінансових вкладень, щоб були належні умови для розвитку спорту, у тому числі спорту вищих досягнень, — наголосив Андрій Прокопенко. — Зараз в області немає критих капітальних спортивні споруд з трибунами для глядачів. Є потреба і в спеціалізованому спортивному навчальному закладі. Працюватимемо над вирішенням цих питань.

Президент Національного олімпійського комітету схвально відгукнувся про ініціативи обласної влади та пообіцяв підтримку з боку НОК.

— Дійсно, Чернігівщина дуже спортивний край, — зауважив Сергій Бубка. — Вона дала Україні чимало видатних спортсменів. Дякую, що ви підтримуєте розвиток спорту. Це важливо для здоров’я нації в цілому і водночас допомагає знайти зірок, які сяятимуть на спортивному Олімпі.

За підтримку олімпійських видів спорту Президент Національного олімпійського комітету України оголосив подяку голові Чернігівської ОДА Андрію Прокопенку, голові облради Ігорю Вдовенку, міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку.

У ході зустрічі було обговорено також низку практичних питань, що стосуються розвитку олімпійського руху в області та створення відповідної інфраструктури для цього.

Президент та члени НОК побували також у Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі №2, привітали його вихованців з Днем Святого Миколая. Далі, протягом двох днів, у Чернігові триватиме семінар-нарада з регіональними відділеннями НОК, де підіб’ють підсумки спортивного року та намітять плани на майбутнє.

за інформацією сайту Чернігівської ОДА

Назад