Анонси
 
 
 

 

Назад

Молодь Чернігівщини долучилась до історичного семінару «Зимовий похід»

З 30 листопада по 01 грудня 2019 року громадською організацією «Дозір «КРУК», в місті Києві, на території Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», проведено історичний семінар «Зимовий похід», присвячений 140-річчю від дня народження генерал-полковника Армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка.

Основна мета заходу: вшанування пам’яті учасників Української революції 1917 – 1921 років, формування історичної свідомості та історичної пам’яті, залучення дітей, молоді до вивчення культури, побуту та традицій українського народу.

24 дітей з Чернігівської області мали змогу ознайомитися з постаттю генерал-полковника Армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка та подіями Визвольних змагань, зустрітися з провідними істориками та культурними діячами України. Учасники слухали лекцію про традиційне вбрання Чернігівщини (XIX-XX) століття на основі колекції Музею Івана Гончара. Брали участь в майстер-класі з традиційних народних танців із дитячим гуртом "Орелі" та переглянули допрем'єрний показ історичної фентезі-стрічки «Чорний козак» за мотивами казки Сашка Лірника .

Захід відбувся за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

 

 
 

Назад