Анонси
 
 
 

 

Назад

В Києві відкрився унікальний музей з реалістичними фігурами історичних діячів України різних епох та сфер життя, які так чи інакше сприяли становленню української нації та державності

Надсучасний музей «Становлення української нації» представляє історію нашого народу та наших пращурів у 110-ти 3D фігурах видатних українців, діорамах, мапах, картинах, починаючи від розбудови Київської Русі і до сьогодення. Про це інформує інтернет ресурс.

Більше 100 фігур видатних українців від Княгині Ольги до сучасних видатних постатей нашої держави. Всі історичні сюжети в музеї відтворені за описами істориків і підтверджені науковими організаціями.

Зовнішній вигляд історичних постатей, їхній вік та одяг відповідають тому часу, коли відбувалась подія, показана в сюжеті, або тому періоду, коли вони були на піку своєї слави чи в період найбільшого піднесення. Тепер кожен на власні очі зможе побачити як виглядали козаки, Тарас Шевченко, Леся Українка, Степан Бандера та інші відомі реформатори української нації”, - зазначається в інформації про музей.

Відзначається, що фігури зроблені не з віска, а більш сучасного матеріалу - кібершкіри. 

Деякі фігури розмовляють. Так, фігура Володимира Великого запитує у відвідувачів, чи хрещені вони, а фігура Степана Бендери говорить "Слава Україні". 

Є тут і сучасні діячі української культури - фігури Джамали, Олега Скрипки, Кузьми Скрябіна. 

Над проектом працює потужна команда - понад 50 видатних та відомих фахівців: історики, скульптори, дизайнери, ІТ-спеціалісти, громадські діячі, волонтери. Експонати кожної композиції будуть об’єднані історичним фактом або спільною ідеєю. Це допоможе глибоко осмислити відповідний внесок у становлення української нації. Усі інсталяції супроводжуватиме інтерактивний аудіо- та відеоконтент, що буде сприяти зануренню глядача в атмосферу відтвореної епохи.

Засновник музею Валерій Галан.

Facebook-сторінка музею знаходиться за посиланням.  Сайт - за посиланням. 

Адреса музею: м. Київ, вул. Лаврська, 27 
Експозиції музею розташовані на мінус першому поверсі в головному корпусі Національного музею історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс.

Назад