Анонси
 
 
 

 

Назад

Плануються зміни до законодавства з встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми

Сьогодні, 27 серпня відбулася селекторна нарада під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович, на якій обговорювалося питання щодо внесення змін до Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 417.

У нараді взяли участь Вячеслав Голуб – начальник управління у справах сімї та молоді Департаменту сімї, молоді та спорту облдержадміністрації разом з спеціалістом Катериною Ганжею, а також Ірина Бірюк – юрист ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

У ході роботи аналізувалися пропозиції змін до Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Особлива увага приділялась  урегулювання спірних питань, що виникають під час захисту законних прав та інтересів громадян України, яких втягнено у незаконну діяльність з виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин на території іноземних держав.

До слова, станом на липень 2019 року у Чернігівській області 53 особам надано статус особи, яка простраждала від торгівлі людьми. З них 11 проходять по так званим справам «наркокур'єрів».

Назад