Анонси
 
 
 

 

Назад

У Всесвітній день протидії торгівлі людьми в Чернігові відбулася інформаційна кампанія

Сьогодні, 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми в Чернігові відбулася інформаційна кампанія. 

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, як уповноваженим органом в області, спільно з Головним територіальним управлінням юстиції області, Чернігівським обласним центром зайнятості, «Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини» робиться чимало кроків, щоб поліпшити ситуацію щодо протидії торгівлі людьми – явища, яке є прямим порушенням прав людини.

З метою інформування населення окрім розповсюдження інформаційних листівок у Чернігівському обласному молодіжному центрі відбувся брифінг та показ документальної стрічки «Жінка в полоні». Це фільм про Маріш, 52-річну жінку, яка служить одній угорській родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. 

Близько сотні містян переглянули фільм, в якому простежується драматична історія Маріш, її героїчний шлях від умов морального та фізичного гноблення назад до свободи. Як би не здавалося, що сьогодні рабство – це виняткові випадки, «Жінка в полоні» свідчить про проблеми, що є актуальними в будь-яких країнах – у тому числі в Україні. Через окрему історію поневолення режисерка Бернадетт Туза-Ріттер викриває системну трагедію всередині суспільства, яка складається в результаті ігнорування та замовчування проблеми.

ПротиДІЙМО!

 

 
 
 

 

 

 

Назад