Анонси
 
 
 

 

Назад

Багатодітних матерів Чернігівщини, які удостоєні права носити звання «Мати-героїня» урочисто вітали в облдержадміністрації

Сьогодні, в День родини, багатодітних матерів Чернігівщини, які отримали право носити високе звання «Мати-героїня» урочисто вітали в облдержадміністрації. На виконання Указу Президента України керівник апарату обласної державної адміністрації Ірина Соломаха вручила державні нагороди сімом жінкам, які виховали п’ятеро або більше дітей до восьмирічного віку.

– Цінністю та надзвичайною гордістю України є багатодітні родини. Це сім’ї, де дітям змалечку прищеплюють чесність, любов до праці, вчать берегти найкращі сімейні традиції. Ця нагорода є високою оцінкою з боку держави нелегкої материнської праці. Народити та виховати щонайменше п’ятьох гідних громадян України – це заслуговує на особливу шану та повагу, – зауважила Ірина Соломаха.

Отже, за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку почесним званням «Мати-героїня» у 2019 році нагороджені: 

Ахременко Любов Петрівна – мати п’яти дітей, с. Іванівка Семенівського району;

Грибуля Валентина Миколаївна – мати семи дітей, с. Хотіївка Семенівського району;

Довга Надія Олексіївна – мати п’яти дітей, с. Купчичі Сосницького району;

Євтушенко Наталія Михайлівна – мати шести дітей, с. Томашівка Ічнянського району;

Кириленко Людмила Андріївна – мати п’яти дітей, с. Друцьке Чернігівського району;

Маленкова Лариса Муссаївна – мати п’яти дітей, с. Баляси Корюківського району;

Сеніч Калина Петрівна – мати шести дітей, с. Петрівка Бобровицького району.

Від імені гостей «Мати-героїня» Людмила Андріївна Маленкова з вітанням та словами подяки звернулась до присутніх.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації приєднується до привітань шанованих матерів Чернігівщини, які отримали почесну нагороду.

 

 
 
 

Назад