Анонси
 
 
 

 

Назад

На ІІ Європейських іграх збірна України здобула 51 нагороду та посіла 3 загальнокомандне місце

На ІІ Європейських іграх в медальну скарбничку (51 нагорода, 16 з яких золоті, 17 срібних та 18 бронзових) збірної України "бронзову" нагороду приносять представники кульової стрільби.

Наша досвідчена стрільчиня Олена Костевич з Павлом Коростильовим 28 червня 2019 року показали третій результат у змаганнях змішаних команд у стрільбі з малокаліберного пістолета (25 м) й стали володарями бронзових нагород.

30 червня, по завершенню змагань в Мінську, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка підбив підсумки участі команди України у других Європейських іграх,.

«Українці можуть пишатися здобутками збірної. Протягом цих десяти днів наші спортсмени дарували неповторні моменти радості й гордості, славлячи перемогами свою країну. Виступ нашої команди на Іграх в Мінську є феєричним. 51 здобута медаль і 3 загальнокомандне місце серед 50 кран Європи – чудовий підсумок для України. Попри те, що порівняно з минулими Іграми, де розігрувалось 243 комплекти нагород, зараз програма змагань передбачала лише 200, збірна України перевершила попередні показники, зокрема здобуто 16 золотих нагород, що вдвічі більше ніж у Баку-2015. Це свідчить про гарні спортивні традиції та про потужний потенціал України як великої спортивної європейської держави. Такі перемоги об’єднують націю», – наголосив головний олімпієць країни.

Сергій Бубка також відзначив, що чудовий виступ українців на ІІ  Європейських іграх є гарним фундаментом для підготовки до Ігор ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо.  «Найближчий час є відповідальним етапом кваліфікаційного відбору та завоювання ліцензій на Олімпійські ігри наступного року. Тому, вкрай важливо забезпечити максимальну підтримку з боку держави, місцевих органів влади, спортивних організацій об’єднати та консолідувати зусилля всіх фахівців, спортивних структур, спонсорів і партнерів, держави, щоб забезпечити належну якісну підготовку до Ігор-2020 в Токіо», - підкреслив президент НОК. 

за інформацією Національного олімпійського комітету України

Назад