Анонси
 
 
 

 

Назад

У Чернігові завершився VІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків - Чілдрен Кінофест 

Ось і завершився у Чернігівському обласному молодіжному центрі "Чілдрен Кінофест", що тривав цілих десять днів з 31 травня по 1 червня.

Глядачами фестивалю стали близько двох тисяч учасників заходу. За цей час гості кінопоказів могли насолодитися цікавими фільмами та мультфільмами, які змагалися за звання найкращої кінострічки «Чілдрен Кінофесту-2019». 

І вже другий рік поспіль Гран-прі отримує українська стрічка – цього року переможцем за підсумками глядацького голосування стала анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа.

У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Лісову школу» Анни Зусмановської з Кривого Рогу.  Вітаємо переможців.

До слова.

VІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест представляє офіційний постер: імідж фестивалю присвячений Чарлі ЧаплінуУ 2019 виповнюється 130 років від дня народження видатного режисера та актора, на честь якого був названий символ Чілдрен Кінофесту, Совеня Чарлі. На спадщину коміка на постері натякають його незмінні атрибути – масивні черевики, капелюх та тростинка.  У рамках фестивалю вже втретє пройде Конкурс дитячих фільмів. 

До конкурсної програми фестивалю увійшли фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів.

 

Назад