Анонси
 
 
 

 

Назад

Фотодукоментальна виставка «Три війни – одна звитяга» в Чернігові

Про звільнення Чернігова у далекому 1943 році розповів присутнім ветеран Другої Світової війни, розвідник, 97-річний Володимир Митрофанович Белов на відкритті обласної акції «Пам'ятаємо. Перемагаємо!».

Участь у заході взяли радник голови Чернігівської ОДА Володимир Ткач, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, голова Чернігівської міської організації української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк, ветерани війни, жертви нацистських переслідувань, учасник и АТО/ООС.

Від сьогодні по 10 травня в Чернігівському обласному молодіжному центрі представлені фотофакти участі України у трьох війнах.
До уваги відвідувачів діють три локації: «Друга світова війна», «Афганська» війна» та «АТО/ООС». На ній представлені роботи, які розповідають про героїчний подвиг захисників Вітчизни різних поколінь.

Експозиція «Друга світова війна» налічує 24 стенди, що висвітлюють тяжкі для країни часи, починаючи з української революції 1917-1921 років.

Виставка «Афганська» війна» дає можливість ознайомитися з роботами учасника бойових дій в Афганістані Володимира Головача.

Виставкова експозиція про військові дії в Донецькій та Луганській областях складається з 24 елементів – патріотичних скриньок, у минулому ящиків з-під гранат, привезених із зони АТО. У цих скриньках особисті речі загиблих воїнів, портрети героїв та їхні біографічні дані.

Окрім того, учасникам акції пропонується переглянули документальні відеофільми про три війни «Чернігівський рубіж», «Афганські листи» та «Моя війна».

Акція організована Громадською організацією «СПІЛКА ВЕТЕРАНІВ ДЕСАНТНИКІВ «ПІВНІЧ» за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Назад