Анонси
 
 
 

 

Назад

На Ніжинщині молодь долучилась до історичного семінару «Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань»

Упродовж з 20 по 21 квітня 2019 року в с. Мала Кошелівка на Ніжинщині громадською організацією «Д.КРУК» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся історичний семінар «Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань».

Протягом двох днів учасники проекту зустрічалися з Євгеном Луняком - доцентом кафедри історії України Ніжинського університету імені М. Гоголя, учасником АТО, «кіборгом», а також  з Олександром Ясенчуком - істориком, волонтером, громадським діячем, обговоривши тему "Чернігово-Сіверщина: національно-визвольна боротьба".

Молодь долучилась до презентації виставки від Національного музею України «Меморіал жертв Голодомору» - «Нас вбивали, бо ми українці», екскурсії до Музею національної пам’яті с. Веркіївка та історичним Ніжином, а також до лекції з представником Українського інституту національної пам’яті України. Поміж історичних занять учасники займалися фізичними вправами.

Учасники підготували презентації про діяльність ОУН. Особливо цікавою була розповідь про борців за Українську Державу часів УНР, уродженців Чернігівщини, Осипа Твардовського та Максима Гриву.

Участь у семінарі взяло 30 молодих людей з різних районів Чернігівської області.

Історичний семінар спрямований на збільшення чисельності молоді, що готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, формування історичної свідомості та історичної пам’яті, а також здобуття нових знань з історії УНР і УПА та використання в роботі з дітьми та молоддю, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року».

 


 

Назад