Анонси
 
 
 

 

Назад

До дня Добровольця в Чернігівському обласному молодіжному центрі відкрилась виставка "Донбас": переРROчитання образу"

До дня Добровольця сьогодні, в Чернігівському обласному молодіжному центрі відкрилась виставка "Донбас": переРROчитання образу", яка містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також з Державного архіву Донецької області.

Відкривали експозицію директор Департамету сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш та один із її співавторів Ігор Каретніков, співробітник Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук, уродженець Донецька.

Ми створили виставку, яка є спробою подолання нав’язуваного російською пропагандою уявлення про Донбас як «особливого» антиукраїнського регіону. Зібрані цікаві факти з історії заселення краю мають показати його як цивілізаційно-культурне перехрестя, простір, який завжди був привабливим для людини, – зазначив Ігор Каретніков.

Стенди експозиції покликані популяризувати історію краю та сприяти зміцненню національної єдності, утвердженню патріотизму, відновленню і збереженню національної пам’яті, розвитку національної свідомості. Проект є надзвичайно важливим для формування в українському публічному просторі візії Донбасу як невід’єдної частини України, без реінтеграції якої неможливі ані консолідація української політичної нації, ані Соборна Держава.

Виставка діятиме в Чернігівському обласному молодіжному центрі до 27 березня. А потім упродовж року по черзі експонуватиметься в усіх районних центрах області.

У відкритті виставки взяли участь представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко, громадськість, військовослужбовці Чернігівського гарнізону, учнівська та студентська молодь.

Під час заходу Ніна Лемеш вручила відзнаки обласної державної адміністрації.

За особистий внесок у здійснення волонтерських ініціатив, особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, та з нагоди Дня українського добровольця Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

КРАСНОГОРУ Олександру Володимировичу – приватному нотаріусу, м. Чернігів;

КУРГАНСЬКОМУ Василю Панасовичу – фізичній особі-підприємцю, м. Чернігів;

МОВСЕСЯНУ Самвелу Генріховичу – волонтеру, фізичній особі-підприємцю, м. Чернігів;

МОЗГОВОМУ Володимиру Максимовичу – старшому лейтенанту 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Збройних Сил України;

ПЛАТОНОВУ Вадиму Леонідовичу – старшому сержанту роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів»;

САВЧЕНКУ Дмитру Юрійовичу – волонтеру відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнська організація Самооборона Майдану», м. Чернігів.

 

 
 

 

Назад