Анонси
 
 
 

 

Назад

Про підсумки та плани у напрямку національно-патріотичного виховання молоді Чернігівщини говорили на профільному засіданні

Сьогодні, у День волонтера та напередодні свята Збройних Сил України, в облдержадміністрації говорили про реалізацію заходів у напрямку національно-патріотичного виховання молоді Чернігівщини говорили на профільному засіданні, а також планували подальшу роботу.

— Крила української армії — це волонтери. Я впевнена, що згодом історики, розповідаючи про події сьогодення, чільне місце у відродженні українського війська відведуть саме людям доброї волі. Натомість військовою силою та міццю духу українських синів, які стали на захист рідних кордонів, не маючи достойної бази, захоплюється світ, — зауважила Наталія Романова. — Наше заи вдання навчити молодь цінувати це та слідувати такому прикладу.

Директор профільного Департаменту Ніна Лемеш поінформувати про виконання обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання у 2018 році. Варто зазначити, що за обласною Програмою з бюджету цьогоріч використано 433 тисяч гривень на організацію заходів патріотичного спрямування, а саме:  159 тисяч виділено на фінансову підтримку 6 проектів громадських організацій та 274,0 тис. грн. на проведення 19 обласних та місцевих заходів національно-патріотичного спрямування.

— До слова, громадськість завжди активна при підготовці тематичних заходів, що організовують і структурні підрозділи. Сподіваємося, й надалі матимемо таку співпрацю, — зазначила директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Ніна Лемеш.

У грудні заплановано проведення вишколу «Зимовий рейд».

Левова частика заходів проходить і у школах та ДНЗ. Це дозволяє охопити більшу аудиторію та інтегрувати національно-патріотичну складову в щоденний навчально-виховний процес.

Також, днями Чернігівщина долучилася до Всеукраїнської Естафети Єднання, що присвячена 100-річчю Соборності України.

Читати також: З Чернігова до Сум передали Всеукраїнську Естафету Єднання

 

 

 

 

Назад