Анонси
 
 
 

 

Назад

Про результати щорічного оцінювання фізичної підготовленості громадян області обговорювали на профільному засіданні

Про участь громадян області у щорічному оцінюванні фізичної підготовленості обговорювали на засіданні Координаційної ради з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності, яке відбулося сьогодні, 27 листопада, при обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови Наталії Романової.

Цьогоріч оцінювання фізичної підготовленості серед осіб, які пройшли його на добровільних засадах, проводилось у всіх районах Чернігівської області, крім Городнянського, Ічнянського, Козелецького, Сновського, у містах Чернігові, Ніжині, Новгороді-Сіверському, Прилуках, в Бобровицькій, Вертіївській, Варвинській, Височанській, Кіптівській об’єднаних територіальних громадах. Воно здійснювалось відповідно до «Тестів і нормативів для проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» та «Інструкції про організацію проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України», затверджених наказом Міністерства молоді та спорту України від 15 грудня 2016 року № 4665.

За поданою інформацією від структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту районних державних адміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського, Прилук, рад об’єднаних територіальних громад на добровільних засадах у 2018 році фізичну готовність оцінили 3000 громадян області, в 2017 році – 598 чол. Серед залучених громадян високий рівень фізичної підготовленості мають 654 особи (відповідно 22 %), достатній рівень – 1029 осіб (34%), середній рівень – 904 особи (30%), низький рівень фізичної підготовленості – 413 осіб (відповідно 14 %).

З результатами щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення області можна ознайомитись за посиланням http://dsms.cg.gov.ua/index.php?id=21667&tp=1&pg=

«Сподіваюсь на те, що кількість громадян області, що будуть проходити оцінювання надалі, буде збільшуватись. Тому важливо донести до населення, що участь у щорічному оцінюванні - це проста можливість реально проаналізувати власний фізичний стан, який безпосередньо впливає на самопочуття та здоров’я», - наголосила директор профільного Департаменту Ніна Лемеш.

Основним завданням на майбутнє стоїть залучити до оцінювання не менше одного відсотоку населення області та популяризації оздоровчої рухової активності через соціальну рекламу оздоровчої рухової активності та олімпійського руху в області шляхом залучення засобів масової інформації, реклами та агітації.

Також присутні проаналізували діяльність обласного і міських центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та обговорили забезпечення участі дітей з інвалідністю у відбіркових та фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» у 2018 році.

 

 

Назад