Анонси
 
 
 

 

Назад

«Арсенал Ідей. Чернігів» – інтерактивний освітній простір у Чернігівському обласному молодіжному центрі відкрито

Сьогодні, 26 жовтня, у Чернігівському обласному молодіжному центрі відбулася знакова подія - відкриття інтерактивного простору для пізнавального дозвілля, творчості та дослідництва, розвитку дослідних, мистецьких, інклюзивних та інших соціально важливих програм  - «Арсенал Ідей. Чернігів». Проект представлятиме ігрову лекційну програму, мистецькі твори та комплекс розвиваючих занять для дітей, молоді, родин та шкільних груп.

У відкритті проекту взяли участь: Марина Порошенко - засновник Соціальної програми Марини Порошенко, Ольга Вієру – керівник Всеукраїнської програми «Арсенал Ідей Україна», директор БФ «Мистецький Арсенал», Шеріл Бистрянські – директор офісу по роботі з випускниками програм обмінів Державного Департаменту США, Юлія Свириденко - в.о. голови обласної державної адміністрації губернатора, Ніна Лемеш - директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Ірина Симонова – директор Обласного молодіжного центру, Владислав Атрошенко - міський голова Чернігова.

Всеукраїнська програма «Арсенал Ідей Україна» передбачає створення у містах України постійно діючих освітніх платформ на основі досвіду реалізації проекту Арсенал Ідей у Мистецькому Арсеналі (м. Київ).

У 2017 році у рамках даної програми було створено освітні простори у Харкові, Львові та Мелітополі.

Окрім Чернігова у 2018 році відбудеться відкриття такого простору ще у Житомирі.

Вибір даних міст для реалізації програми обумовлено наявністю зацікавлених культурно-мистецьких та освітніх організацій, які мають бажання та потенціал сприяти розвитку позашкільної освіти і створювати нові простори для юних жителів міста. Також дуже важливою є активна підтримка проекту органами місцевої влади, що дає організаторам всеукраїнської програми впевненість у його подальшому розвитку.
Прект створено у співпраці:  Соціальної програми Марини Порошенко Благодійний фонд "Мистецький арсенал", НКММК "Мистецький арсенал", Український центр розвитку музейної справи, Посольство США в Україні.

 

Назад