Анонси
 
 
 

 

Назад

Про захист прав людини говорили на робочій зустрічі у Носівці

Вчора, 24 жовтня, у залі засідань Носівської міської ради пройшла робоча зустріч щодо реалізації проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми в Чернігівській області», який реалізує Чернігівський громадський комітету захисту прав людини.

У робочій зустрічі взяли участь представники Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Служби у справах дітей Чернігівської ОДА, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділу ювенальної превенції ГУ НП в Чернігівській області: Руслана Нагорна, Ольга Панкратова, Алла Кот, Наталія Руденок разом з представниками міської ради та відповідних структурних підрозділів, заступником міського голови з гуманітарних питань Людмилою Міщенко, під головуванням першого заступника міського голови Олександра Яловського. 

В рамках проекту передбачається адвокаційна діяльність з метою донесення інформації до органів місцевого самоврядування про проблему торгівлі людьми, сприяння виконанню законодавства про протидію торгівлі людьми, виявлення та надання допомоги потерпілим, виділення фінансування на цю діяльність та створення інфраструктури для забезпечення доступу до допомоги потерпілим в громадах. Окрім того, діяльність направлена і на об’єднання зусиль та потенціалу державних, місцевих та неурядових установ й організацій регіону в сфері протидії торгівлі людьми та налагодження співпраці між ними в напрямку протидії торгівлі людьми, а також розробка та прийняття відповідних місцевих нормативних документів.  

Гості  також  акцентували увагу на проблемах насилля в сім’ї, наголосили на потребі співпраці всіх відповідних державних структур, органу місцевого самоврядування і між собою, і з громадськими організаціями у виявленні та підтримці постраждалих від таких ганебних явищ у суспільстві. У цій справі важливі в першу чергу превентивні заходи, адже зрозуміло, що біду краще попередити, роз’яснивши, які можуть бути наслідки.

Підсумовуючи  роботу зустрічі, Олександр Яловський запевнив у готовності міської ради, структурних підрозділів органу місцевого самоврядування до співпраці у відстоюванні прав дітей та дорослих, які опинилися у складних життєвих обставинах чи стали постраждалими.

 за інформацією Носівської міської ради

Назад