Анонси
 
 
 

 

Назад

На Луганщині пройшла Всеукраїнська акція "Покрова Героїв - 2018"

Цього разу щорічна акція пройшла з 12 по 14 жовтня у Луганській області, куди з'їхалися з 11 областей близько 100 громадських активістів та представників органів державної влади, що реалізовують політику національно-патріотичного виховання. 

Учасники відвідали прифронтові міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Новоайдар, Кремінну та Рубіжне.

У Рубіжанському міському музеї учасники акції відвідали експозицію, присвячену подіям на Сході України та долучились до заходу «Пам’ятні місця Луганщини, які відображають героїчну боротьбу українського народу за незалежність і територіальну цілісність України».

Другий день акції був досить насиченим. Ранок розпочався з візиту до міста Кремінна, у Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені Героїв молодої гвардії». Тут учасники ознайомилися з методами патріотичного виховання молоді в Луганській області.

Після цього в облдержадміністрації під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації, Юрія Клименко відбувся круглий стіл в рамках Всеукраїнської акції, спрямованої на сприяння консолідації українського суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності України, «Покрова Героїв».

 В Новоайдарському районі делегація долучились до урочистого покладання квітів до пам’ятного знаку на честь військовослужбовців 27-ї окремої реактивної Сумської артилерійської бригади Збройних сил України та відвідали пам’ятник Воїнам АТО, які тут загинули.

Завершальною подією вечора став візит до села Гречишкине, де відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Павлу Гречишкіну (військовослужбовцю Армії Української Народної Республіки, який родом з Новоайдарського району).

14 жовтня учасники акції взяли участь в обласних урочистостях до Дня захисника України.

Від Чернігівської області участь в урочистостях взяли працівник Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації - Любов Ярошик, працівник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Чернігівської області - Альберт Черешко та представник громадської організації «Юнацький корпус» - Ольга Маляренко.

Організатори заходу – Міністерство молоді та спорту України спільно з Управлінням молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

За інформацією http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/40699 fbclid=IwAR35XLWYogRfydKpeUVibnljH1b1HRxUtJkLD0M99TzIz_7SIIn_Se8NdHg

 

Назад