Анонси
 
 
 

 

Назад

Оцінювання фізичної підготовленості населення

Вчора, 08 жовтня 2018 року, до щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення області долучились співробітники Департаменту сім'ї молоді та спорту облдержадміністрації, керівники, тренери ДЮСШ та ШВСМ. 

Система тестування для різних вікових категорій учасників складається з таких видів випробувань: витривалість (рівномірний біг на 2000 м, 3000 м, 12 хв., сек.), сила (згинання і розгинання рук в упорі лежачи на підлозі, підтягування на перекладині, піднімання тулуба всід за 1 хв., стрибок у довжину з місця, ривок гирі, присід), швидкість (біг на 100 м), спритність (човниковий біг 4х9 м), гнучкість (нахили тулуба вперед з положення сидячи).

Щорічне оцінювання є підставою для порівняння показників фізичної підготовленості різних груп населення України з показниками фізичної підготовленості населення інших держав, зокрема країн євроатлантичного простору.

Щорічне оцінювання проводиться згідно з відповідними тестами і нормативами.

Про затверджені тести та нормативи щорічного оцінювання фізичної підготовленості можна ознайомитись за посиланням  http://dsms.cg.gov.ua/index.php?id=21667&tp=1&pg=

Назад