Анонси
 
 
 

 

Назад

Патріотизм має бути трендом серед молоді

На цьому наголосила заступник голови ОДА Наталія Романова під час сьогоднішнього засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ОДА.

Також вона зазначила, що у прикордонні робота в цьому напрямку має бути в рази потужнішою.

 – Методика національно-патріотичного виховання має бути цікавою та невимушеною. Прививати любов силою не можна. Повага до героїв, які захищають цілісність нашої держави на сході, має йти від серця, – акцентувала Наталія Романова.

Варто зазначити, що активну участь у вихованні молоді бере ГО «Єдина родина Чернігівщини». Як зазначив її керівник Микола Шанський, члени організації охоче беруть участь в усіх запропонованих заходах, а з початком навчального року відвідують тематичні шкільні виховні години.

Під час оздоровчої кампанії влітку 2018 року акцент виховної роботи в оздоровчо-відпочинкових закладах області спрямовувався на формування національно-патріотичної свідомості дітей.

Про проведення тематичних змін національно-патріотичного спрямування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку розповіла Олена Соронович, заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації. Зокрема вона зазначила, що вже втретє, за бажанням школярів, профіль однієї зі змін літньої школи – національно-патріотичне виховання, що свідчить про зацікавленість дітей.

Не оминули і питання відключення аналогового телемовлення в Чернігівській області, особливо на територіях, що межують з Російською Федерацією. Хоча з 1 вересня такий тип передачі телесигналу відключений на більшій частині території України, на Чернігівщині до 1 травня наступного року він працюватиме у північних районах.

Про дедлайн проведення конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання повідомила Ніна Лемеш.

Людмила Зіневич, засновниця «Безкоштовних курсів української мови», поінформувала про заплановану у жовтні презентацію українських видавництв «Покровську книжкову толоку».

Детальніше обговорили й реалізацію від громадської ініціативи «Єдиний волонтерський центр» патріотично-виховної програми «Що для тебе – Україна», яка дозволить молоді візуалізувати власне бачення патріотизму.

 
 

Назад